Musea in Estoril

museum-estorilHoewel klein, Estoril heeft een verleden een rijke geschiedenis en cultuur, die kan worden verkend door middel van een bezoek aan de volgende vier musea. Alle musea besproken is gemakkelijk bereikbaar met de trein of de auto en zijn de moeite waard om te reizen om een ​​beetje dieper in Portugal om echt waarderen wat het land te bieden heeft.

Museu Dos Exilios

Gelegen in het hart van Estoril en op de top de meeste verdieping van het Post Office, dit is meer dan een museum. Het dient als een gedenkteken voor alle vluchtelingen en ballingen die tijdens een aantal belangrijke Europese conflicten toevlucht en passage gezocht. De belangrijkste van deze verschrikkelijke tijden was de Tweede Wereldoorlog toen tussen 1936-1955, Koningen, kunstenaars, vrijdenkers, spionnen, ondernemers en tal van anonieme mensen zochten hun toevlucht in deze kleine stad.

De Meseu Dos Exilios, of Memory van Exiles Mesuem, werd geopend in 1999. Het gebouw waarin het is gehuisvest was zelf gebouwd in 1942 naar aanleiding van de ontwerpen van de architect Adelino Nunes, een modernistisch. De winkel van informatie binnen dit gedenkteken is gemaakt tekening van gegevens die in het Cascais Gemeentelijke historische archieven en omvat foto’s, tijd referentiemateriaal en andere objecten.

Naast de permanente tentoonstelling, het museum herbergt ook een auditorium, een bibliotheek uitsluitend gebaseerd op het thema van de ballingschap, en een tijdelijke expositieruimte waarvan 60 zitplaatsen en kan worden gebruikt om documentaires, gastheer conferenties of voor boekpresentaties screenen. Het museum biedt rondleidingen en is geopend 10:00-06:00 elke weekdag.

Casa Verdades de Faria, Museu da Musica Regional

Casa Verdades de Faria, of het Huis Waarheid Faria, werd gebouwd in 1918 door George O’Neil. Het was eerder bekend als de toren van St. Patrick. Het ontwerp zelf is opgesteld door Raul Lino, die vlek glazen ramen en beschilderde tegels verwerkt getrokken. De toren van St. Patrick werd later overgenomen door Enrique Mantero in 1942, wiens vrouw Gertrude Waarheden Faria, een kenner van de kunst, aangemoedigd zowel professionele kunst en culturele bijeenkomsten.

Na de dood van zijn vrouw, Mantero wilde de toren naar de stad Estoril zelf, om te functioneren als de House Museum and Garden en werd het omgedoopt Waarheden Faria. Later in 1981, de stad verworven etnografische voorwerpen en een muzikale collectie die toebehoorde aan de beroemde Portugese etno-musicoloog Michel Giacommetti, die vervolgens werden ondergebracht bij Truth Faria. Zes jaar later, werd het museum wederom omgedoopt tot de ‘Regional Portugese Music Museum’.

Museu dos Condes de Castro Guimarães

De graven van Castro de Guimaraes Museum is het oudste museum in Cascais, en is gehuisvest in het paleis waarnaar het vernoemd is voor. Het paleis werd gebouwd door George O’Neil, maar werd toen bekend als de Toren van San Sebastian. Het werd verkocht aan het Condes de Castro Guimaraes in 1910. De Graaf en zijn vrouw woonden in het paleis en versierd met vele belangrijke kunstwerken, waarvan de mooiste en meest waardevolle worden weergegeven binnen het museum vandaag –

  •          Een neo-gotische orgel die speciaal werd gebouwd voor de graaf.
  •          De kroniek van het leven van ‘D. Afonso Henriques ‘door Duarte Galvao.

De plek zelf is gebouwd aan een inham vlakbij de zee en het is in feite zo dicht bij de zee die tijdens vloed komt het water tot bijna aan de deur. Het museum herbergt ook een aantal prachtige schilderijen en Portugese meubels, en de bibliotheek is open voor het publiek. De bibliotheek is de thuisbasis van meer dan 25.000 boeken, waaronder 17de-eeuwse handschriften.

Rondom het paleis is een mooie tuin met een kleine dierentuin omvat. Het museum is elke dag behalve maandag geopend, 10:00-17:00.

Museu do Mar Rei D. Carlos

De Sea Museum dat is gevestigd in Cascais, werd in 1997 omgedoopt tot de ‘Sea Museum-King Carlos’. Het is ondergebracht in de voormalige porten Club van Cascais, die werd gebouwd door prins Charles in 1979. In 1976 werd het eigendom overgedragen aan de gemeente Cascais, en vandaag herbergt een tentoonstelling van maritieme etnografie met betrekking tot de vissersgemeenschap van Cascais.

Het museum herbergt verschillende tentoonstelling, zoals –

  •          Cascais Route Wrakken.
  •          Mensen van de zeevisserij.
  •          Navigatie en zeemanschap.
  •          D. Carlos en Oceanographic Science.
  •          De zee en de oorsprong van het leven.

Het museum organiseert ook een aantal conferenties en seminars. Het is op maandag gesloten, maar open van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00-05:00 en op zaterdag van 10:00-01:00 en 02:00-05:00.

De musea in en rond Estoril zijn werkelijk schitterend. Ze spreken van een eeuwenoude cultuur en een die echt wordt gewaardeerd door de lokale bevolking. Toeristen uit de hele wereld bezoeken deze musea per jaar en als je het geluk hebt om te reizen naar deze regio zijn, raden wij u aan de tijd te nemen om ze te bezoeken, ook.

Bron

http://www.estoril-portugal.com/en/culture/museums

http://estorilportugal.com/museums/